onsdag 31 maj 2017

Avrundningar och avslut

Terminsslutet närmar sig och mycket ska avrundas och avslutas. Ser ni fram emot sommarlovet? Vi kan behöva lite ledighet nu, så att vi orkar ta nya friska tag till hösten. Det ska bli spännande att höra vad du hittar på i höst Macke! Vi kommer att sakna dig, men det känns också spännande!

UF


Vi håller på med årsbokslutet för vårt företag.


Årsredovisningen

Fatima ska ringa och fråga Therese hur vi ska redovisa riskkapitalet. Sedan är det bara att fylla i de sista uppgifterna. När ni gjort det ska ni skriva under elektroniskt genom att logga in på era sidor på ung företagssamhet. Om ni har några frågor eller känner er osäkra ang årsboksslutet så ring gärna mig!

Det står i ert årsbokslut att ni behöver någon som granskar era räkenskaper, ett slags revisor. Det kan jag eller Lisa göra, så om det behövs någonstans, kan ni fylla i mitt eller Lisas namn där. Då kan Lisa och/eller jag skriva en revisionsberättelse imorgon eller på fredag, så att det är färdigt när ni kommer tillbaka från skolresan.


Bankkontot

Marcus ska gå in och kontrollera bankkontot, för att se om vi fått in pengarna från Marie Hansen. Spara kontoutdraget och skicka det till mig, så kan jag skriva ut det till er när jag kommer till skolan.

Ni behöver också avsluta bankkontot. Glömmer ni att avsluta kontot så kostar det pengar att ha kvar det. Kan du ringa och bestämma tid på banken Marcus? Titta i almanackan och se om ni kan hitta en tid då vi skulle kunna gå till banken. Hör om de kan ta emot oss då!

Verksamhetsberättelse

Här har Fatima beskrivit vad vi gjort fram till jul 2016:  http://simnatpr.blogspot.se/2017/01/konsthantverk-uf-vad-har-vi-gjort-och.html

och här har Marcus beskrivit vad vi gjort vt 2017:   http://simnatpr.blogspot.se/2017/04/entreprenorskap-och-konsthandtverk-uf.html

Sista uppgiften är att ni tillsammans fyller på med vad som har hänt efter att Marcus skrev sist. Fortsätt i Marcus inlägg. Ni kan ha nytta av att titta på listan över era intäkter och utgifter, Marianne kom också en dag så vi hade ett litet möte och hon levererade fler påsar som vi betalade för, skriv också upp hur ni gjort med riskkapitalet (att det lämnades tillbaka och att ni skrev tack-brev).


När vi hinner fortsätter vi med Skam:

Skam


Vi har nu snart sett två säsonger av Skam. Alla säsongerna handlar om vänskap och kärlek och hur det kan vara att vara ung idag.

Säsong 1 handlade dessutom mycket om lögner, svek, droger, otrohet, att vara en bra vän och att hitta sig själv.

Säsong 2 av Skam handlade om vänskap och kärlek, att det är svårt att veta vem man ska kunna lita på och "sexuellt utnyttjande av minderårig".

Vad tycker ni om huvudpersonerna Eva, Jonas, Isak, Noora, William, Vilde, Chris och Sana? Har de utvecklats något (förändrats till det bättre eller sämre) under de två säsonger ni sett?

Vet ni vad säsong 3 och 4 handlar om?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.