tisdag 20 oktober 2015

Nyfiken på vad man behöver kunna för att ta körkort?

På Trafikverkets webbplats kan man hitta mycket bra material. Bland annat har man en egen YouTube-kanal med informativa filmklipp.


Trafikverket berättar att den som ska ta körkort behöver ha koll på säkerhetskontroll, miljö och sparsam körning, trafikregler och trafiksäkerhet och beteende. Det låter svårt. Kan du ge några exempel på vad man behöver kunna? Fortsätter du att titta på de andra filmerna så får du lite tips.

Du hittar alla 8 filmerna här:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL0702D20CC588DD06

Här hittar du de nya körkortsreglerna:  http://www.transportstyrelsen.se/sv/Publikationer/Vag/Korkort/Kora-personbil-eller-latt-lastbil-med-slapvagn/

Vill du veta mer om regler och kostnader så kan du titta på Körkortsportalen: http://www.korkortsportalen.se/. Klicka på länken "För dig som vill ta körkort eller förarbevis" och välj vilken körkortstyp du är intresserad av, t ex "Moped" eller "Personbil och lätt lastbil".

Det finns många webbplatser som ger tips på vad du ska göra för att klara ta körkortet, t ex http://www.xn--vningskrning-3ibh.com/. Googla gärna för att se om du hittar råd som du tycker är bra och tipsa oss andra genom att skriva en kommentar till detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.