torsdag 17 mars 2016

Chromebook

Tanja, Roger och Lukas samt Lisa och Marina har fått vars en chromebook och nu är det dags att lära sig knep och knåp med dem: hur kan de användas på bästa sätt för att underlätta er vardag?

Första gången, när Lukas och Charlotta delade ut era chromebooks, skrev vi upp vilken chromebook som var och en av er har (datorns nummer), och ni som är elever fick hem papper som era föräldrar skulle skriva på för att visa att de läst och godkänt. Papperna innehöll reglerna för hur ni får använda era chromebooks (att ni ska ha dem i skolan på lektionstid, att ni ska vara rädda om dem och se till så att de är laddade när ni behöver använda dem).

Lukas och Marcus visade också er följande saker:
  1. Hur man får tillgång till Internet på skolan.
  2. Hur man loggar in på sitt edu-konto på edulife.
  3. Hur man minskar eller ökar storleken på texten på webbsidor.
  4. Hur man byter mellan amerikanskt och svenskt tangentbord.

Byt storlek på texten


Här ser du en skärmbild över hur du byter storlek på texten på de sidor du besöker på Internet:


  1. Klicka på symbolen längst till höger (tre vågräta sträck).
  2. Klicka på "Inställningar".
  3. Klicka på "Visa avancerade inställningar" längst ner på sidan.
  4. Titta på rubriken "Webbinnehåll".
  5. Välj teckenstorlek, teckensnitt och sidzoom. Pröva dig fram genom att testa olika storlekar och typsnitt. Glöm inte att uppdatera webbsidan, om du vill se resultatet.

Ta en skärmbild

Här berättar Lukas om hur du gör när du vill ta en skärmbild. 


Så här gör du en Screenshot:


Så här ser det ut på tangentbordet när man tar en screenshot /skärmbild  på en Chromebook. 


Så här ser det ut efter du har tagit en skärmbild. Sen så trycker du på de som står där. Sen om du inte hittar de så söker du bara på nerladdningar. Sen kommer det upp alla grejer du har laddat ner. :) Spara bokmärken

När man sparar en webb så kallas de typ bokmärke tex sidor du vill komma snabbt in på eller om de är en försäljning eller sociala medier som du brukar vara inne på.  Nu tar vi tex Facebook när du har kommit in på en webb så är de en stjärna där uppe du skriver in webb adressen sen så trycker du bara på den sen så när du har en ny flik så är de ett slag av en hylla och där kommer de vissas alla bokmärken du har sparat.Så här ser de ut efter du har tryckt på stjärnanInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.