tisdag 8 mars 2016

Onsdagen den 9 mars åker vi på UF-Mässa i Malmö

Skolutflykt




På onsdagen den 9 mars ska vi på nationella programmet åka till Hyllie strax utanför Malmö. Vi ska gå på en inspirationsföreläsning och en mässa för gymnasieungdomar som startat egna företag.


  1. Vi träffas på skolan som vanligt kl 8.
  2. Sedan går vi till Korsavad och hämtar upp pannkakor med sylt, som vi ska äta senare på dagen.
  3. Vi tar tåget från stationen i Simrishamn kl 8:47.
  4. Lukas hoppar på tåget i Gärsnäs kl 8:54 och Lisa och Jennifer hoppar på i Tomelilla kl 9:13.
  5. Vi är framme i Hyllie kl 10:14.
  6. Kl 11:00-11:45 går vi på en inspirationsföreläsning på Malmö Mässan om hur det är att driva ett företag på gymnasiet.
  7. På Emporia ska vi titta på ungdomars utställningar av sina företag, vilket är UF-mässan “Entreprenörskap på riktigt”. Samtidigt gör vi en uppgift.
  8. Ni får tid att gå runt själva, innan det är dags att åka hem igen.
  9. Kl 14:16 tar ni tåget tillbaka till Simrishamn. Lisa och Jennifer hoppar av i Tomelilla ca kl 15:20, Roger hoppar av i Smedstorp kl 15:25 och Lukas i Gärsnäs kl 15:29. Marina, Macke, Tanja och Janet hoppar av i Simrishamn kl 15:38.


Att tänka på:
  • Ingen praktik nästa onsdag.
  • Vi kommer vara borta hela skoldagen och hinner inte hem till kl 14.
  • Ta med dryck.
  • Ha sköna skor, för du kommer att gå mycket.
  • Du får ta med dig pengar om du vill handla något. Du får pannkakor från skolan, men kanske vill du till exempel köpa något mer att äta.
  • Ni som brukar åka taxi behöver titta på hur ni ska komma hem. Går det att lösa?
  • Taxin behöver avbeställas för hemresan och för Lukas del även för ditresan.


Charlotta kommer att gå på en informations- och inspirationsträff den 9 mars 2016 kl 15:30-17:00 på Malmömässan, men Marina och Lisa tar tåget hem med er.

Uppgift under utflykten:
  1. Vad tyckte du om inspirationsföreläsningen? Lärde du dig något? Blev du sugen på att starta ett företag? Vad skulle du i så fall kunna göra?


  1. Vad tyckte du om UF-mässan? Vilka tre företag tyckte du var bäst? Varför gillade du dem? (Hade de en bra affärsidé? Sålde de en bra tjänst eller vara? Var de duktiga på att berätta om sina produkter eller tjänster? Var de duktiga på att visa sina produkter eller tjänster? Eller vad var det som gjorde att du tyckte att de var bra? Förklara!)


Här hittar du länken till materialet:  https://docs.google.com/document/d/1dX9OqEQ_NeFPmHgx9CmaqzQV8TL0_ruWUezYzxeSQKQ/pub



1 kommentar:

  1. Vi tog tåget från Simrishamn till Hyllie. Det gick smidigt och bra. Vi var på en föreläsning. Vi lärde oss hur man kan starta företag och hur hur andra ungdomar har gjort. Föreläsningen tog 45 minuter. Det var lite jobbigt att sitta stilla så länge. Vi hade pannkakor från skolan. Dom var kalla men vi fick tag på en micro. Vi ska inte ha pannkakor flera gånger. Sedan gick vi till Emporia och tittade på utställningen av olika ungdomars företag. Vi tog lite bilder och några köpte saker. Det såldes många olika saker: sladdskydd till mobilladdare, ljus, muggar, gräddbullar, armband,flaska med fruktfack och aloe vera. Vi hade fritt att gå och roa oss i affärer.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.