tisdag 10 maj 2016

Vykort av era fåglar

Visst vore det kul om vi kunde ta bilder på era fåglar ute i den miljö där de normalt sett lever?!

Dessa bilder skulle vi sedan kunna använda till att göra exempelvis personliga tack-kort eller vykort. Bilderna skulle också kunna bli läckra affischer. Har ni fler förslag?

En del av korten kan vi kanske sälja och en del av dem skulle vi kunna använda när vi vill tacka handledare på våra APL-platser eller företag som vi gjort studiebesök på.

Hur vill du att din fågel fotograferas? Hur vill du att bilden ska se ut? Ska den stå på stranden, i gräset, nära havet, nära en å, nära en damm, var passar din fågel bäst?

Uppgift 1:


Uppgiften är att vi tillsammans åker ut och både ni tillsammans med Lisa och mig fotograferar era fåglar på olika ställen i naturen. Ta därför med er era fåglar och era mobiler/digitalkameror/iPads när vi åker iväg.
Tips:

  • Fundera över vad du vill ska synas på din bild och försök se till att det blir så. (Se upp med människor och saker som kan råka komma med i bild av misstag.)
  • Titta på hur solen står. Ibland kan skuggorna göra att det som du vill fotografera blänker för mycket eller skuggas och därför blir för mörkt på en bild. Pröva olika vinklar och håll för att hitta det ljus som blir bäst i bilden.

Uppgift 2:


Nästa steg är att vi tillsammans går igenom bilderna och väljer ut de bästa bilderna på varje fågel.

Vatten-tema på särskolan i Simrishamn

https://flic.kr/s/aHskzZmfPJ


Uppgift 3:


På baksidan av kort brukar det stå en liten kort text som förklarar vad bilden föreställer. Vad tycker du att det ska stå på kortet till din fågel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.